Een video uit The Crystal Ship

In deze video kun je onze audiodescriptie beluisteren van het werk dat Ben Slow maakte voor The Crystal Ship in Oostende. De imposante muurschildering beslaat de bovenste vijf verdiepingen van het Ostend Hotel.

Bekijk alle referenties

(Tijdens deze video verschijnen foto's van het werk. Meestal zijn het overzichtsfoto's, soms een detail en als afsluiter een luchtfoto van het gebouw en de omliggende straten.) 

AUDIODESCRIPTIE:

5. Ben Slow
Locatie: Londenstraat 6

Tot 2018 had het Ostend Hotel een effen beige geschilderde gevel, maar toen mocht de Britse kunstenaar Ben Slow de vijf bovenste verdiepingen gebruiken voor een muurschildering. 
Voor The Crystal Ship ging hij op zoek naar een hommage aan de liefde. Daarbij botste hij op Jean en Jeanine, toen 89 en 76. Tussen de twee Oostendenaren was het zo veel jaren terug meteen grote liefde. Ben was overdonderd door het duo en besloot hun liefde in zijn typische hyperrealistische stijl te vereeuwigen.

De schildering bestaat dus uit twee oudere mensen, die tot aan hun middel zijn afgebeeld. 
Aan de rechterkant vinden we Jean, een kale man met een bril met een zwart montuur. Hij kijkt voor zich uit, alsof hij poseert voor de kunstenaar. 
Links staat Jeanine. Ze kijkt op naar Jean en laat haar hand liefdevol op zijn borst rusten. Ook zij draagt een bril, maar met een lichter montuur. In haar oren parelknopjes.

De twee zijn in zwart-wit geschilderd en de oorspronkelijke beige muur van het hotel geeft de schildering een sepia-effect, als van een oude foto.
Het bovenste deel van de gevel is zwart geschilderd, onderaan is de beige kleur behouden. 
Wat typisch is aan het werk van Ben Slow is dat de verf lijkt uit te lopen aan de onderkant van de schildering. Dat zorgt voor het kenmerkende streperige effect.

Ben Slow studeerde Fine Arts aan de University for the Creative Arts in Canterbury. Jarenlang raakte hij geen druppel verf aan, tot hij de kriebel in zijn handen niet meer kon weerstaan. Tegenwoordig is hij bekend om zijn enorme portretten van echte mannen en vrouwen zoals dit portret van Jean en Jeanine.

Voor het zesde en laatste werk uit deze reeks ga je naar de Visserskaai 44. Daarvoor ga je eerst rechtsaf, de Londenstraat in. Aan het eind van de straat ga je naar links. Nu ben je weer in de Langestraat. Loop door in de richting van de zee en ga dan naar rechts. Dit is de Visserskaai. Op nummer 44, op de hoek met de Cirkelstraat, kun je het werk van Gaia bewonderen.

Yools webdesign logo