Tijdens de workshop maakt Susanne je in één dag wegwijs en kun je onder haar begeleiding uittesten of het vak je ligt. Je leert om zelf audiodescripties te schrijven en te timen om zo te komen tot een studioklaar script.
Wat leer je in deze opleiding?
- Wat audiodescriptie precies is en voor wie het bedoeld is. En die doelgroep is groter dan je denkt!
- Hoe je je beschrijvingen heel nauwkeurig kunt timen in professionele software.
- Welke informatie je moet selecteren om te beschrijven.
- Hoe je je eigen beschrijvingen en die van anderen het best nakijkt.
- Welke richtlijnen wij als professionele audiobeschrijvers volgen.
Aan het eind van de dag heb je een beginnetje gemaakt aan je eerste audiobeschrijving bij een korte video. Na de opleiding mag je thuis verder werken aan je videobeschrijving. Daarna mag je die naar Susanne sturen. Zij kijkt je werk dan na en bezorg je persoonlijke feedback zodat je precies weet waar je nog op moet letten.
Tot slot krijg je een handboek mee naar huis waarin je de theorie terugvindt en een handig stappenplan. Dat kun je toepassen als je later aan opdrachten werkt.
(In deze video geeft Susanne je een rondleiding door het gebouw van Officenter in Maastricht. Ze laat je onder andere de zaal zien waar ze meestal lesgeeft. Als je je inschrijft voor een van onze workshops in Maastricht, dan is de kans groot dat je in dit lokaal terechtkomt.)
SUSANNE: We zijn bij Officenter in Maastricht. Hier hebben wij het kantoor van onze Nederlandse vestiging en wie een workshop bij ons komt volgen, zal meestal ook hier terechtkomen in Maastricht. Daarom is het tijd voor een korte rondleiding. Kom je mee?
Dit is een van de vergaderzalen waar ik workshops geef. Het is een vrij grote zaal. Hij heet de Red Room. Ik vind het een heel fijne zaal om les te geven omdat mensen hier heel ver van elkaar kunnen gaan zitten. Ik werk meestal met kleine groepjes: vier à vijf mensen. Zeker als mensen dan laptops meebrengen, is het fijn als iedereen op voldoende afstand van elkaar zit.
Als het tijd is voor een pauze, belanden we meestal hier. Dit is een gezellige zithoek met een keuken. Dus voor koffie of thee. Er wordt ook elke dag verse soep gebracht. Als we broodjes bestellen voor de lunch, dan eten we die ook vaak hier op.
Tot slot hebben we hier ook kantoorruimte. Dit hier is mijn kantoor en nu werk ik snel weer verder.
Ben jij erbij?
- De workshop vindt plaats in het gebouw van Officenter in Maastricht (Gelissendomein 8).
- Er is gratis parkeergelegenheid voor de deur en we zijn bereikbaar met het openbaar vervoer (bushalte Gouvernement).
- Vanaf 9.15 uur ontvangen we je met koffie of thee en om 9.30 uur beginnen we eraan. De opleiding duurt tot ongeveer 16.30 uur. Een broodjeslunch is inbegrepen.
- Het maximumaantal deelnemers is vijf. Zo krijgt iedereen voldoende begeleiding.
We organiseren deze opleiding twee à drie keer per jaar. De eerstvolgende editie is op donderdag 15 mei 2025.
Meer informatie over deze opleiding vind je op de website.