Over ons

Bij Nevero willen we kunst en cultuur in de brede zin toegankelijk maken voor wie niet (goed) ziet.

Pascal en Susanne zitten voor een lichtgele muur. Pascal kijkt naar een punt in de verte. Susanne kijkt recht voor zich uit.

Susanne Verberk

Audiobeschrijver en oprichter Nevero

Hoi! Ik ben Susanne. Mijn eerste kennismaking met het vak audiodescriptie was in 2002 op een congres in Berlijn. Op dat moment waren er nog helemaal geen Nederlandstalige audiobeschrijvers, dus volgde ik opleidingen bij collega's in het buitenland. 

Toen rond 2009 audiobeschrijving ook in Nederland en in Vlaanderen opkwam, werd ik een van de eerste professionele beschrijvers in het taalgebied. Aangezien de werkhoeveelheid al snel toenam, besloot ik zelf nieuwe collega’s op te leiden.

Onze audiodescripties zijn te horen op de tv en in de bioscoop, maar ook bij webvideo's. Daarnaast ben ik nog steeds actief als live-audiobeschrijver bij evenementen. Maar het allerliefst schrijf ik audiodescripties bij natuurdocumentaires én audiogidsen voor blinde en slechtziende museumbezoekers. 

Lees meer
Pascal Govaert

Pascal Govaert

Inlezer en tekstrevisor

Al sinds de start van Nevero ben ik een van de vaste nalezers voor ondertiteling en audiodescriptie. Ook ben ik graag testpersoon voor de route-instructies in de audiogidsen die Susanne schrijft. Geen onbelangrijke taak, want links en rechts mag je niet door elkaar halen. 😊

In de zomer van 2021 ben ik geslaagd voor de stemtest bij Transkript Productiehuis. Sindsdien ben ik een halve dag per week in de studio te vinden waar ik boeken inlees voor Luisterpuntbibliotheek. Zo kunnen mensen die blind of slechtziend zijn, maar ook mensen die om een andere reden moeite hebben met lezen, van hun favoriete boeken genieten.

Daarnaast heb ik thuis een inleesruimte waarin ik onder andere audiodescripties inspreek. Benieuwd hoe ik klink? Op de pagina Stemwerk kun je voorbeelden van mijn werk beluisteren.

Lees meer

Wat doen we?

Samen maken wij kunst en cultuur toegankelijk voor wie niet (goed) ziet. Dat doen we door middel van audiodescriptie, een techniek waarbij een vertelstem beelden beschrijft. Bij een (web)video, tv-programma of film gebeurt dat tussen de dialogen en belangrijke achtergrondgeluiden door. Maar je kunt ons ook vinden op live-evenementen waar we rechtstreeks vertellen wat er zoal te zien is. Of we maken een inclusieve audiogids voor een museum. Daarin krijg je niet alleen informatie over de kunstwerken, maar ook een levendige beschrijving en vaak ook route-instructies.

Wat zijn onze sterktes?

Stipt & betrouwbaar

Voor elk project maken wij een duidelijke planning op. Zo weet je waar je aan toe bent!

Persoonlijke aanpak

Je contactpersoon werkt zelf mee aan je project. Zo houden we de lijntjes kort.

Sinds 2007

In de jaren dat we actief zijn, hebben we al talloze projecten tot een goed einde gebracht.

Ben je op zoek naar een partner voor audiodescriptie?

Werk je aan een  project waarbij audiodescriptie een meerwaarde kan zijn? Of wil je er meer over leren tijdens een korte opleiding? Wij helpen je graag! 

Yools webdesign logo