Stemwerk

Sinds 2021 leest Pascal luisterboeken in bij Transkript Productiehuis. Daarnaast is hij onze ‘huisstem’ en spreekt hij onder andere audiodescripties in voor Nevero.

De apparatuur in onze inleesruimte met een computerscherm en  audio-interface, hoofdtelefoon, boxen en uiteraard de microfoon.
Een opengeslagen boek dat tot leven komt (een afbeelding van David Mark via Pixabay). Op de linkerpagina van het opengeslagen boek staat een grote grijze hond bij een plas water. Rechts wandelt een meisje met een rode paraplu door een drassig grasveld.

Audioboeken

In de zomer van 2021 is Pascal geslaagd voor de stemtest van Transkript Productiehuis. Sindsdien is hij een halve dag per week in de studio te vinden waar hij boeken inleest voor Luisterpuntbibliotheek. Zo kunnen mensen die blind of slechtziend zijn, maar ook mensen die om een andere reden moeite hebben met lezen, van hun favoriete boeken genieten.

Wil je weten welke boeken Pascal heeft ingelezen? In de catalogus van Luisterpuntbibliotheek vind je alle ingelezen boeken die volledig zijn afgewerkt!

Audiodescriptie

Pascal heeft thuis een inleesruimte waar hij onder andere audiodescripties inspreekt. En dat is toch iets anders dan luisterboeken inlezen. Waar je bij een boek de luisteraar probeert mee te nemen in een verhaal, hou je je bij audiodescriptie juist wat meer op de achtergrond als stem. Dat betekent niet dat audiodescriptie ‘vlak’ moet klinken, maar een neutrale intonatie werkt vaak het beste.

nalezen van teksten in het kader van eindredactie

Extra

Teksten inlezen is natuurlijk een ander vak dan ze nalezen of vertalen. Maar bij Nevero hebben we allebei een achtergrond als vertaler en eindredacteur. Daardoor spotten we foutjes of zinnen die niet lekker lopen haast vanzelf. Uiteraard lezen we je tekst in zoals die wordt aangeleverd, maar wees niet verbaasd als we met suggesties komen – geheel vrijblijvend, uiteraard. 

In het voorjaar van 2022 heeft Pascal vertelcoaching gevolgd bij Frank Bervoets. Frank is een ervaren voice-over en is onder andere de stem van de schilder Jan Van Eyck in de expo in de Gentse Sint-Baafskathedraal.

Wist je dat?

Pascal spreekt vloeiend Frans. Franse woorden in je tekst? Pas de problème!

Susanne werkt als freelance stemregisseur o.a. voor de VRT.

In het voorjaar van 2022 heeft Pascal vertelcoaching gevolgd.

Heb je een inleesstem nodig?

Stuur een mailtje naar pascal@nevero.be en bezorg ons zeker je tekst als je die al hebt.

Yools webdesign logo