Buitenbeenpop

Live-audiodescriptie is een vaste waarde op het Buitenbeenpop-festival!

Bekijk alle referenties

“Met Buitenbeenpop, een muziekfestival voor mensen met een beperking, werken wij al bijna 10 jaar samen met Nevero. Zij verzorgen op ons festival de audiodescriptie. Na de eerste samenwerking was er een goede klik tussen  beide partijen. Mede door hun inbreng kunnen mensen met een minder zicht het festival op en top beleven. Wij kijken ieder jaar opnieuw uit naar de prettige en correcte samenwerking. Deze mensen zijn oprecht een aanrader.”

Jan Vanzeir, Organisator Buitenbeenpop

Sinds 2013 zorgen wij voor de live-audiodescriptie bij het muziekfestival Buitenbeenpop in Leopoldsburg. Aangezien het festival de hele dag duurt en er voortdurend van alles te beleven is, doen we deze audiobeschrijving met twee personen. Al sinds het begin bestaat het team uit Nevero-oprichter Susanne Verberk en freelance-medewerker Priscilla Poldervaart.
 
Op de foto hierboven is Susanne bezig met de beschrijvingen. Ze zit op een klein podium in een tent zodat ze een mooi uitzicht heeft op het podium, de catwalk én het publiek op de festivalweide.  

Het volledige festival is aangepast aan de specifieke behoeften en wensen van personen met een beperking. Denk hierbij aan aangepast sanitair, berijdbare stroken voor rolstoelgebruikers, enz. Naast audiobeschrijvers zijn er ook tolken Vlaamse gebarentaal.

Buitenbeenpop vindt elk jaar plaats op de laatste vrijdag van augustus. De eerstvolgende editie is dus op vrijdag 30 augustus 2024. Het festivalterrein vind je op de Zegeplaats in Leopoldsburg. Kaarten zijn enkel in voorverkoop verkrijgbaar, dus wees er snel bij! De prijs voor de audiodescriptie is inbegrepen in de ticketprijs. Je kunt je koptelefoon ophalen bij de vrijwilligers aan de ingang.

Meer informatie op de website van Buitenbeenpop.

Yools webdesign logo